Authentiek herenhuis op topligging

Minister Tacklaan 23, 8500 Kortrijk

 • Type:
  Herenhuis
 • Referentie:
  HM-010CCC
 • Prijs:
  € 645.000

Voor meer informatie of een bezoek contacteer Martine - OC Vastgoed: 0475/74.21.73 of Martine@ocvastgoed.be.

Dit prachtige herenhuis heeft een zeer eclectische stijl met verscheidene art-nouveau elementen zoals florale motieven, arduinen kroonlijst (Tudorboog). Overal vind je zeer kwalitatieve elementen terug: marmeren vloeren en eiken parket. Het huis werd ontworpen  in 1908 door de architect Robert Van Hoenacker en heeft een beschermde voorgevel. Tevens zijn de vloer- en wandtegels van de keuken beschermd (MB 28 mei 2003).
De Grote Markt en het station liggen vlakbij.

De indeling is als volgt:

Gelijkvloers:
De prachtige dubbele inkomdeur verleent toegang tot de hal, via enkele treden en een mooie dubbele deur kom je in de gang.
Aan de straatkant bevindt zich een ruim bureau die in verbinding staat met de gang alsook met de zithoek en eetkamer. In alle 3 de ruimtes zijn de prachtige schouwen een eyecatcher.
De eetkamer met glazen koepel die zorgt voor extra lichtinval, geeft zicht op het terras en de mooie stadstuin.
Vanuit de eetkamer kom je in de leefkeuken met provencaalse tegelvloer en ingemaakte kasten over de hele wand. Zo ga je verder naar de authentieke keuken.
Vanuit de eetkamer en keuken kan je naar de mooie zuid-georiënteerde stadstuin met terras waar het heerlijk vertoeven is. Er is een bergruimte en toilet bereikbaar vanuit de tuin. Ook is er via een smeedijzeren hekje en arduinen trap toegang tot de reusachtige kelder met verschillende kamers waaronder ook een wijnkelder en een grote wasplaats.
Achteraan de tuin is er doorgang naar de garage met uitrit naar de Hoveniersstraat. Daarboven bevindt zich ook nog een ruime bergzolder.

Via de houten trap met mooi gepatineerde trapleuning ga je naar de verdiepingen.

Tussenverdieping:
Daar bevindt zich aan de linkerkant het gastentoilet en aan de rechterkant een slaapkamer met aansluitend een badkamer met ligbad, douche, lavabo, toilet en schouw.

1e Verdieping:
Je kan vanuit de hal de 2 ruime slaapkamers betreden: de zeer ruime masterbedroom bevindt zich aan de tuinkant en beschikt over een mooie schouw, lavabo en bidet. De tweede slaapkamer kan zowel vanuit de masterbedroom als de hal betreden worden.
Ze beschikt over ingemaakte kasten en een mooie schouw.
Tevens vind je hier een grote badkamer met ligbad, dubbele lavabo en bidet.                         

2e Verdieping:
De hal is uitgerust met ingemaakte kasten en een van de ingewerkte deuren geeft toegang tot de grote zolder waar zich nog 3 (niet ingerichte) kamers bevinden.
Tevens zijn er 3 slaapkamers waarvan één beschikt over een mooie schouw, lavabo en bidet; de tweede slaapkamer aan de straatkant heeft een leuk balkon; de derde slaapkamer staat in verbinding met de tweede.

EPC: 429 kWh/m2
Verwarming op aardgas
Regenwaterput van 10.000 liter
Recente renovaties: daken, glas (super isolerend op beneden- en eerste verdieping, tevens inbraakwerend in kelder en op de benedenverdieping)

Stedenbouwkundige inlichtingen: in aanvraag sinds 5/6/2021.
 

 • Algemeen
 • Interieur
Martine Fermon
M: Martine@ocvastgoed.be
T: +32 475 74 21 73